Over ons

 
 

Na 3 succesvolle edities van Mont Ventoux on Wheels, waarin een team van mensen met en zonder beperking de uitdaging aanging om de top van de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk te bereiken, was er na afloop ook telkens een gemis. Vooral na de 3e editie werd goed duidelijk dat een deel van de groep sterk de behoefte had om door te gaan met de trainingen en elkaar te blijven ontmoeten. Vanuit die behoefte is vanuit welzijnsstichting WIEL uit Elburg Better2gether ontstaan. Dit doet WIEL niet alleen, maar samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers en diverse sport- en welzijnsaanbieders, zoals Nunspeet Beweegt en KV Elburg. Ook is er goede samenleving met zorgorganisaties ‘s Heeren Loo, Careander, GGZ Centraal en Philadelphia. Deze mooie combinatie van vrijwillige en professionele inzet zorgt voor een stevige basis én geeft meer mogelijkheden om de deelnemers centraal te stellen.

Inclusief sporten voor iedereen uit de gemeenten Elburg, Oldebroek en Nunspeet; het kan bij Better2gether. Bij ons maakt het niet uit of je een beperking hebt of juist niet, want aan de sport- en beweegactiviteiten die we aanbieden kan iedereen meedoen. Het aanbod is erg gevarieerd, er is genoeg fanatisme, maar wij streven vooral naar de lach op het gezicht! Binnen Better2gether proberen we goed te luisteren naar de wensen en behoeften van de deelnemers. Het aanbod sluit daar ook zoveel mogelijk op aan. Als de wens en de mogelijkheid er is, dan kan een sportavond zelfs verzorgd worden door de deelnemers zelf.

In Elburg wordt er elke woensdagavond gesport van 19.30 tot 20.30 uur in het MFC Aperloo op ‘t Harde. In Nunspeet sporten we op de vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in de Wiltsangh. Alles wat we belangrijk vinden delen we via onze app-groep, sociale media, de nieuwsbrief en op deze website. Daarnaast vind je hier ook alle informatie over verschillende uitdagingen die we samen aan gaan!

Lijkt het je leuk om met ons mee te doen? Of om als vrijwilliger een rol te hebben bij deze unieke activiteit? Kom gerust eens langs op woensdag- en/of vrijdagavond. Mocht je vooraf meer informatie willen hebben, neem contact op met Andrea Voorn. De eerste 3 keer kun je vrijblijvend komen kennismaken en daarna vragen we een kleine bijdrage van € 15,00 per kwartaal.

De deelnemers van Better2gether komen uit de gemeenten Elburg, Nunspeet en Oldebroek. In deze regio willen we de activiteit graag door ontwikkelen. Inmiddels is er aanbod in zowel Elburg als Nunspeet, maar daarmee bereiken we helaas nog niet iedereen die wel graag mee zou willen doen. In de loop van 2024 gaan we onderzoeken hoe het aanbod nog beter kan aansluiten bij de vragen die er zijn. Bijvoorbeeld door het opstarten van activiteiten in de gemeente Oldebroek. Ons streven is dat Better2gether een stimulerende bijdrage levert aan een inclusieve maatschappij.

Ben je op zoek naar aangepaste sportactiviteiten in de gemeente Elburg of naar hulpmiddelen om te kunnen sporten? Kijk dan eens op unieksporten.nl, vergeet niet om de juiste gemeente te selecteren.