Over ons

Wat is Better2gether?

Na 3 succesvolle edities van Mont Ventoux on Wheels, waarin een team van mensen met en zonder beperking de uitdaging aanging om de top van de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk te bereiken, was er na afloop ook telkens een gemis. Vooral na de 3e editie werd goed duidelijk dat een deel van de groep sterk de behoefte had om door te gaan met de trainingen en elkaar te blijven ontmoeten. Vanuit die behoefte is vanuit Stichting WIEL Better2gether ontstaan. Dit doet WIEL niet alleen, maar samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers, diverse sportaanbieders en met onder andere ‘s Heeren Loo, Careander en GGZ Centraal. Het streven is dat Better2gether op termijn een inclusieve vereniging wordt.

Binnen Better2gether proberen we goed te luisteren naar de wensen en behoeften van de deelnemers. Het aanbod sluit daar ook zoveel mogelijk op aan. Steeds vaker worden sportavonden zelfs verzorgd door deelnemers zelf.

De deelnemers van Better2gether komen uit de gemeenten Elburg, Nunspeet en Oldebroek. In deze regio willen we de activiteit graag doorontwikkelen. Nu is er alleen nog aanbod in Elburg, maar daarmee bereiken we helaas niet iedereen die wel graag mee zou willen doen. In de loop van 2022 gaan we onderzoeken hoe het aanbod nog beter kan aansluiten bij de vragen die er zijn.

Graag verbinden we ook meer mensen zonder beperking aan het initiatief. Een mooi middel om dat voor elkaar te krijgen is het aangaan van een gezamenlijke uitdaging. Die hadden we voor de uitbraak van de coronacrisis gepland op Ameland. Inmiddels is de wereld weer open en goede ideeën moet je nooit overboord gooien en daarom gaan we van 10 tot 13 juni naar Ameland met een groot deel van de deelnemers van Better2gether. Helaas kan niet iedereen mee, maar die vergeten we zeker niet, want het reguliere aanbod gaat natuurlijk ook door.
Hier vind je meer informatie over de Ameland Challenge!